Kávové kapsule - prečo ich ľudia milujú

Kávové kapsule - rovnaká kvalita každý deň

Kávové kapsule  - a samozrejme aj kávovary sú na Slovensku čoraz obľúbenejšie. Ľudia ich milujú najmä pre jednuduchú a mimoriadne pohodlnú prípravu kávy a veľa možností rôznych kávových nápojov bez potreby zdĺhavej prípravy, znalosti receptov a nastavovania mlynčeka, kávovaru či napenenia mlieka. 

Jednoducho vybranú kapsulu vložíte do kávovaru, zapnete a o malú chvíľu je káva hotová. Káva z kávových kapsúl chutí stále rovnako, počas prípravy nie je čo pokaziť - stačí vložiť kapsulu, naplniť vodou (najlepšie filtrovanou) a stlačiť štart na kávovare - to dokáže naozaj každý. 

Aké sú výhody kávových kapsúl? 

S kávovými kapsulami šetríte čas. 

Najväčšou a najdôležitejšou výhodou jednorazových kávových kapsúl je to, že šetria veľa času. 

Čas na prípravu vášho obľúbeného nápoja je oveľa kratší a jednoduchší. Už nemusíte mlieť zrnká, vážiť a utláčať kávu či starať sa o množstvo a teplotu vody. Jedna káva môže byť hotová za minútu alebo dve. 

Vždy rovnako dobrá chuť

S kávovými kapsulami si môžete byť istí, že vaša káva bude chutiť vždy rovnako. A neplatí to iba pre espresso. Kávové kapsule dnes ponúkajú obrovské množstvo príchutí.

Môžete si vybrať z populárnych nápojov ako ristretto, latte, americano, barista alebo cappuccino, až po špeciality, ktoré sa líšia v závislosti od značky, ako napríklad karamelové cappuccino, latte macchiato, bez kofeínu, moka, chai latte a mnoho ďalších.kávové kapsule

Niektoré značky dokonca už vyrábajú aj čajové kapsule. Navyše, nič vás pri príprave neprekvapí - kapsulová káva chutí vždy rovnako, pretože zmes v nej je presne odvážená a hermeticky uzavretá.

Káva sa do vzduchotesných kapsúl plní hneď po upražení a namletí - a preto zostáva dlho čerstvá.

A vo všetkých príchutiach dostanete konzistentnú - stále rovnako dobrú chuť s každou šálkou. 

Rôzne značky kapsúl, rôzne rozmery

Dôvodom, pre ktorý sa pre pitie kávy z kávových kapsúl rozhodne veľa ľudí je aj nízka obstarávacia cena kávovaru. Tie najlacnejšie dnes kúpite v akcii už okolo 30 eur. Aj ten najlacnejší kávovar urobí všetko za vás a nezostane okolo neho žiaden neporiadok.

Ak ešte len zvažujete výber kávovaru, skúste si najskôr zistiť, ktoré druhy (značky) kávových kapsúl sa vám páčia, a až potom na ne kúpiť stroj. 

Ak už kávovar máte, asi viete, že pri výbere kapsúl treba kupovať len tie, ktoré váš kávovar dokáže spracovať. Sú totiž použiteľné len v tom kávovare, pre ktorý sú určené. 

Znamená to, že napríklad Tchibo Caffisimo kapsule nevložíte do kávovaru Dolce Gusto a ani naopak. 

Výnimkou sú kapsule na kávu Starbucks. Tie si môžete zaobstarať v dvoch variantoch: buď na Nespresso, alebo na Dolce Gusto.