Puro Fairtrade Noble, zrnková káva, 250 g

Kód: 614
Akcia Novinka
2 hodnotenia
Značka: Puro
€9,08 –25 %
Puro Fairtrade Noble 01
€9,08 –25 % €6,80 / ks
Skladom

Harmonická a vyvážená zmes jemnej a ušľachtilej kávy Arabica s nádychom kvetov, ktorá sa pestuje vo vysokej nadmorskej výške v Guatemale a Arabicy pestovanej v Peru s kávou Robusta najvyššej kvality. 

Výsledkom je ideálne vyrovnaná chuť, v šálke si vychutnáte štipku horkej čokolády.

Táto zmes je ideálna na každú príležitosť.

Detailné informácie

Podrobný popis

Puro Fairtrade Noble, zrnková káva, 250 g

Pražená zrnková káva Puro Fairtrade Noble je vyvážená kávová zmes Arabiky (80%) z Guatemaly, Kolumbie, Peru a Hondurasu a Robusty (20%) z Ugandy. 

Puro Fairtrade Noble 01

Producenti kávy Puro Noble:

PERU
CEPROAP leží v regióne Pichanaki, kde kávu v nadmorskej výške 1650 metrov pestujú drobní producenti, ktorí ručne zbierajú semená v období od júna do októbra a následne ich umývajú, čistia a svoje zbery nakoniec sušia na slnku.

HONDURAS
COAGRICSALai COPROCAEL leží v regiónoch Copán a Ococtopeque, kávu tu vo nadmorskej výške 1200 – 1700 metrov pestujú drobní farmári, ktorí ju v období od decembra do februára ručne zbierajú, umývajú, čistia a sušia na slnku.

GUATEMALA
FEDECOCAQUA sa nachádza v regiónoch Huehuetenango, Cobán, Verapaces, Retalhuleu, San Marcos a Zacapa, kde drobní farmári pestujú kávu v nadmorskej výške 1900m, ručne zbierajú semená v období od januára do júna, ktoré ďalej umývajú, čistia a sušia na slnku.

KOLUMBIA
Plantáže ASPROUNION ležia v Nariño, kde kávu pestuje v nadmorskej výške 1300-1700m viac ako 270 drobných pestovateľov na farmách so súhrnnou rozlohou 700 ha. Od apríla do júna trvá obdobie hlavného -ručného zberu kávy a druhý – menší zber prebieha od októbra do januára. Tak ako v prípade ostatných podnikov, pestovatelia úrodu ručne umývajú, čistia aj sušia na slnku.

UGANDA
KCFCS (Kibinge Coffee Farmers Co-operative Society) je organizácia, ktorá združuje producentov kávy, sídli 150 km juhozápadne od hlavného mesta Ugandy- Kampale, v regióne Bukomansimbi, oblasť Kibinge. Výnimočná geografická poloha Kibinge, priamo pod rovníkom, umožňuje zbierať kávu dva krát do roka. Z tejto oblasti pochádza jedna z najlepších káv na svete – Robusta, ktorá má tvrdé zrná, čo umožňuje ich rovnomerné praženie. Výsledkom je jemná, ušľachtilá, mierne sladká a neutrálna chuť. Táto káva sa pestuje v nadmorskej výške 1250m a jej ručný zber prebieha od mája do septembra a následne od októbra do januára.

Dodatočné parametre

Kategória: Zrnková káva Puro
Záruka: 1 rok
Hmotnosť: 0.25 kg
Káva: zrnková
Zloženie: 80% arabica 20% robusta
Krajina pôvodu: Peru, Honduras, Guatemala , Kolumbia a Uganda
Krajina praženia: Belgicko
Príprava: Espresso kávovar, alternatívne prípravy